Träna hemma gratis

Created on February 14, 2013 at 9:22 am by tommy

träna hemma gratis

Träna hemma

Ibland kan det vara svårt att komma igång med träningen. Det enklaste sättet att komma ingång med träning är att börja träna hemma. då slipper du res tiden och du behöver inte känna att du är nybörjare. Du kan börja i din egen takt.

 

 

träna hemma

Innan jag kom på att träna  hemma  passade mig perfekt så prövade jag att träna på gym.

När jag började träna köpte jag ett gymkort och rivstartade med träning på gym 3dagar i veckan. Efter en snabb introduktion var jag igång med träningen.

Första 2 veckorna var det inga problem att hålla motivationen på topp men sedan hittade jag på flera ursäkter för att slippa träningen. Jag skyllde på tidsbrist och hade svårt med min egen motivation. Efter två månader gav jag helt upp gym träningen och tyckte att träning bara var trist.

 

Efter en paus i träningen försökte jag att träna hemma själv. Med hjälp av gratis youtube klipp tränade jag med hopprep och några enkla styrke övningar. Det var skönt att slippa bege sig till gymmet. Nu kunde jag träna hemma när det passade mig. Detta funkade okey ett par veckor sedan tappade jag åter motivationen och inspirationen.

Min vändning

hemma träning

Av en slump tittade jag på tv4 när dom pratade om hemmaträning. Med  ett program fick man tillgång till massor av träningsvideos som man kunde ha som stöd när man ville börja träna hemma .

Jag började med shapy och testade deras gratis provträning och sedan var jag fast! Jag har använt shapy programmet i 3 månader och detta program passar mig perfekt. Jag är piggare och har även gått ner ett par kilo utan att jag har tänkt på det! Så nu passar mina gamla jeans ,igen vem kunde tro det för 3 månader sedan!

Dom har en mängd olika träningsvarianer att välja på allt från vanliga styrke övningar till dans. Jag gillar att dansa ibland , men känner mig inte bekväm att dansa i grupp. Denna kombination passar mig perfekt jag slipper bege mig till träningslokalen jag spar tid och kan träna hemma när det passar mig.

Ett bra tips är att boka fasta träningstillfällen även om du “bara ” tränar hemma. När du tränar hemma hinner du enkelt med 3 pass i veckan , ett pass tar inte mer än en timme. för mig har den bästa kombinationen varit två pass hemma och en raskpromenad eller joggingtur.

En bonus med min egen hemma träning är att min  12 årige son även vill vara med och träna. Så nu brukar vi köra ett pass tillsammans på Lördagar . Detta har blivit en skön lördags rutin för oss. Ofta är det han som är mest motiverad och vill ibland även köra ett extra pass .

Så har  du precis som jag svårt att hinna  till gymmet eller tycker du bara att gymkort är för  dyrt?
Vill du att träna hemma när du tid, utan att behöva åka till och från gymmet. Slippa betala för dyra gymkort. Då tycker jag att du ska pröva  att investera i ett billigt multigym   Du spar både tid och pengar.

Ibland kan det vara svårt att komma igång med träningen, men att träna hemma är enkelt och kul det är bara att sätta igång!  Vill du ha tillgång till träningsmaskiner hemma så finner du bra tips på  start sidan.

 

 

 

 

Comments

Comments are disabled for this post.

lopband.com